Artikkelit

Treffit kasvukolmion keskellä – Salo IoT Campus tarjoaa modernin monitoimitilan yritysten muuttuviin tarpeisiin

ILMOITUS
Treffit kasvukolmion keskellä – Salo IoT Campus tarjoaa modernin monitoimitilan yritysten muuttuviin tarpeisiin

Etätyö on muuttanut työnteon kulttuuria eri toimialoilla. Nykyään työpäivä voi kulua niin toimistolla kuin kotonakin. Samalla työympäristöltä vaaditaan yhä enemmän joustavuutta. Tässä murroksessa Salo IoT Campus tarjoaa monipuolisia tilaratkaisuja, niin yrityksille kuin yksittäisille työntekijöille.

Turun, Tampereen ja pääkaupunkiseudun rajaama kasvukolmio muodostaa maamme vireimmän liiketoimintaverkoston. Nopeat viestintäyhteydet ovat helpottaneet sen sisällä kommunikointia, eikä tapaamisiin osallistuminen ole enää paikkasidonnaista. Silti kasvokkaisille kohtaamisille on yhä tilauksensa. Kannattaako siis yrityksen enää pitää toimistoa kasvukolmion kussakin kärjessä?

“Ainakin eri alueilta tulevat voivat tavata toisensa puolimatkassa”, sanoo Salo IoT Park Oy:n toimitusjohtaja Atte Köykkä. ”Salo IoT Campuksella tarjoamme tiloja eri tarpeisiin, kuten tapaamisiin, tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Täällä yrittäjien ja työntekijöiden on helppo treffata, sillä puolet Suomen työväestä on saavutettavissa kahden tunnin matkasäteellä.”

Tilaa kasvulle, edellytyksiä yhteistyölle

Tapaamisten lisäksi Salo IoT Campuksen modernit liiketilat taipuvat moneen muuhunkin. Tiloissa voi pyörittää yritystä yksin tai osana monisatapäistä yhtiötä. Mittakaava yltää startup-toimitiloista näyttäviin edustustiloihin ja skaalautuviin tuotantokokonaisuuksiin.

“Voimme vastata joustavasti erikokoisten yritysten tila- ja kasvutarpeisiin. Kiinteistö on koti lukuisille IoT- ja IT-yrityksille, mutta se sopii yrityksille ja toimijoille toimialaan tai elinkeinosektoriin katsomatta. Kaikki voivat vaivatta verkostoitua toistensa kanssa. Monialaisia yhteistyömahdollisuuksia tarjoavat myös Turun yliopiston ja Turun AMK:n tutkimusyhteisöt”, Köykkä sanoo.

Myös Salon kaupungin elinkeinoyhtiö Yrityssalo Oy auttaa yritysten etabloitumisessa Saloon. Toimitilojen etsimisen lisäksi sijoittuvia yrityksiä autetaan rekrytoinneissa sekä yrityskumppaneiden ja rahoituskanavien löytämisessä.

Tulevaisuuden työympäristö

Kotitoimistotyö on tuonut työntekijälle lisää vapautta mutta myös vastuuta. Osa sopeutuu siihen ja osa ei, mutta Köykkä näkee yhteisöllisyyden edelleen kuuluvan työelämään. Tähänkin Salo IoT Campus tarjoaa joustavia ratkaisuja.

“Coworking-tila palvelee niitä, jotka toivovat sekä työyhteisöä ympärilleen että omaa rauhaa kotitoimiston sijaan. Kalustettu Siilo-työpiste, johon kuuluu nopea netti ja kahvi, on varattavissa yksittäisille päiville tai kiinteänä kuukausisopimuksena. Se sopii kasvukolmion sisällä niin satunnaisesti kuin säännöllisesti liikkuvalle.“

Salo IoT Campuksen tilaratkaisut tarjoavat näkymän tulevaisuuden työympäristöön, jossa eri tarpeet muuttuvat nopeasti. Muutokseen vastaamalla yritys voi myös parantaa työnantajamielikuvaa.

“Vuokrattavat tilat ovat yritykseltä pieni sijoitus työntekijöiden hyvinvoinnin ja suorituskyvyn parantamiseksi. Viihtyisät, joustavat tilat ja läheltä löytyvät verkostot parantavat työntekijän työoloja. Sen myötä yritys voi tehostaa toimintaansa sekä parantaa tunnettuuttaan”, Köykkä huomauttaa.

Salo IoT Campus

Salo IoT Campus sijaitsee Salossa, Valtatie 1:n varrella. Sen omistaa Salo IoT Park Oy, joka vastaa tilojen toiminnasta ja kehittämisestä. Toimitusjohtaja Atte Köykkä näkee, että työtiloja etsivälle löytyy kaikki tarpeellinen saman katon alla.

“Salo IoT Campuksen kokonaistilamäärä on lähes 100 000 neliömetriä. Yritystapaamisille tarjoamme erikokoisia tiloja, ja lisäksi pääaulassa voi järjestää lanseeraus- ja pop up -tapahtumia. Monipuoliset ja nykyaikaiset toimisto- ja tuotantotilat sekä tutkimuslaboratoriot ovat muuttovalmiita. Tilaa kasvulle löytyy 13 jalkapallokentän verran.”

Aulapalvelu, markkinoinnin tuki, siivouspalvelu, reilut pysäköintitilat sekä muut kampuksen palvelut tukevat työntekoa. Kampuksen yhteisö ja kansainväliset verkostot takaavat huippuosaajien tuen kaikissa vaiheissa ideoinnista tuotantoon.

Salo IoT Park Oy
Atte Köykkä, toimitusjohtaja
+358 40 821 1043
atte.koykka@saloiotcampus.fi
www.saloiotcampus.fi

Yrityssalo Oy
Jouko Urmas, erityisasiantuntija
+358 44 778 2115
jouko.urmas@yrityssalo.fi
www.investinsalo.fi


(Julkaistu lehdessä Toimitilat.fi 4E/2022)