Artikkelit

RealParkiin, Lempäälän Marjamäkeen rakennetaan kuluttajille ja ammattilaisille suunnattuja toimitiloja

RealParkiin, Lempäälän Marjamäkeen rakennetaan kuluttajille ja ammattilaisille suunnattuja toimitiloja

- KOY RealMachinery otettiin käyttöön tammikuussa 2015. Se on nyt tupaten täynnä, kertoo markkinointipäällikkö Heska Korhonen.

RealParkin rakentaminen jatkuu parhaillaan. 16,7 hehtaarin alueelle rakennetaan noin 40-50.000 m² tilaa vaativan kaupan ja päivittäistavarakaupan tilaa. Lopullisena kohderyhmänä ovat sekä kuluttajat että ammattilaiset. Alueen infra on jo valmiina, rakennusvalmius koko alueella on korkea.

- Asiakkaan niin halutessa uudet toimitilat ovat hänen käytössään puolen vuoden kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta. Tämän mahdollistaa edellä mainitun valmiin infran ja pohjarakentamisen lisäksi Lempäälän kunnan joustava kaavoitus- ja lupakäytäntö, sanoo Korhonen.

- Valtateiden varsilla on paljon kylttejä, joissa kerrotaan, että alueelle rakennetaan jossakin vaiheessa jotakin. Me teimme toisin: me olemme sijoittaneet useita miljoonia euroja RealParkiin tähän mennessä. Jatkamme tällä tiellä eteenpäin, Korhonen kertoo.

RealPark on poikkeuksellinen yrityspuisto monesta syystä. Se sijaitsee Suomen logistisessa keskipisteessä valtateiden, rautateiden, lentokenttien ja satamien läheisyydessä Suomen kasvukäytävän, HHT:n varrella. Lisäksi alueen vahva asemakaava sekä valmiiksi tehty pohjarakentaminen mahdollistavat liiketilojen sijoittamisen vapaasti. Koko alueen houkuttelevuutta lisäävät valtakunnallinen datakaapeli, valtakunnallinen sähkölinja sekä maakaasuputki.

- RealPark -hanke on erittäin joustava, konsepti mahdollistaa tehokkuuden ja edullisuuden ja alueelle pääsee toimimaan hyvin nopeasti, Korhonen sanoo.

RealParkissa on valmiina ja käytössä ensimmäinen 4.000 m² rakennus. Toinen vaihe on käynnistynyt – alueen etureunaan, parhaalle paikalle, rakennetaan toimitilaa teknisen kaupan toimijoille, lounaskahvilalle ja polttoaineen jakelupisteelle. Kyseisen paikan liikennevirta on valtava – kohteessa kulkee vuosittain 5-7 miljoonaa ihmistä! RealParkin asemakaavassa on myös 2.000 m² päivittäistavarakaupan osuutta – se tullaan hyödyntämään samalle etureuna-alueelle.

RealPark kokonaisuus tulee olemaan merkittävästi tätä edellä kuvattua alkuperäistä RealParkia suurempi. -Meillä on omistuksessamme nyt yhteensä 300 metriä moottoritien vartta. Lempäälän kunnanhallitus on varannut meille 9 + 9 hehtaarin alueet uutta kehitystyötä varten. CHP-voimalaitos- ja datakeskusalue ovat nyt esisuunnitteluvaiheessa. Maakaasuputkea, datalinjaa ja voimalinjaa hyödyntämällä rakennamme alueelle maakaasulla toimivan CHP-voimalaitoksen sekä sitä hyödyntävän datakeskuskeskittymän, toteaa markkinointipäällikkö Heska Korhonen.

RealPark Lempäälä

(Julkaistu lehdessä Vapaat Toimitilat 3/2015)