Artikkelit

Porvoon Kruunussa asiakasta kuunnellaan!

Porvoon Kruunussa asiakasta kuunnellaan!

– Hyvät liikenneyhteydet, tiloja erilaisiin tarpeisiin, tiloihin liittyvät kiinteistöhuollon palvelut – siinä Porvoon Kruunun keskeiset edut asiakkailleen, luettelee isännöitsijä Gisela Andersson.

Porvoon Kruunun 6,5 hehtaarin yritysalue on Helsinki-Pietari -moottoritien läheisyydessä, noin 8 kilometriä ennen Porvoon keskustaa. Alueella on noin 17 000 neliömetriä vuokrattavaa tilaa, vapaata rakennusoikeutta vielä 8 000 neliötä. Vuokralaisina on noin 30 erilaista yritystä, 100 neliöstä aina 2 000 neliöön.

– Riittävästi tilaa isolla alueella antaa mahdollisuuden tarjota vuokralaisillemme heidän tarpeisiinsa soveltuvat tilat. Suunnittelemme ja rakennamme kullekin asiakkaallemme mahdollisimman hyvin soveltuvat tilat.

– Huolehdimme myös alueen kiinteistöhuollosta, jätehuollosta lajitteluineen sekä alueen valvonnasta. Alueella on valokuitunettiyhteys ja suurimpien teleoperaattoreiden 3G ja 4G -vahvistimet. Lämmitysmuotona on ekologinen maalämpö.

Tilaongelmat pois päiväjärjestyksestä

Asiakkaita, isoja sekä pienempiä yrityksiä, Porvoon Kruunulla on kolmisenkymmentä. Pitkäaikaisimmat ovat aivan yrityksen perustamisajoilta lähtien.

Gisela Andersson kertoo toimivansa yhdessä alueen yritysten kanssa keskustellen.

– Meillä on hyvät ja avoimet keskustelusuhteet vuokralaisiin. Haluamme olla aktiivinen kumppani. Asioiden hoito on helpompaa silloin kun ratkaisuja etsitään yhdessä, ajoissa ja hyvässä hengessä. Hyvin olemme aina ne löytäneetkin, Andersson toteaa tyytyväisenä.

Anderssonin väitteet vahvistaa pitkäaikaisin asiakas, maalaus- ja sisutustyökalujen markkinointiin erikoistuneen Color Expert Finlandin Kaj Lönnroth.

– Täällä kaikki pelaa, eikä meidän tarvitse hukata aikaa kiinteistöhuoltoon. Selvää kustannussäästöä! Kun nurkat pidetään siisteinä ja viihtyisinä, alue toimii hyvänä käyntikorttina meillekin. Tärkeintä on toki alueen loistava sijainti: olemme lähes moottoritiellä ja Helsinki-Vantaan lentokenttä on melkein kulman takana.

Palvelulla laskusuhdannetta vastaan

Porvoonkin alueella tyhjää toimitilaa riittää. Porvoon Kruunun tilojen käyttöaste on kuitenkin pysynyt kohtuullisen korkeana. Tällä hetkellä tiloja on vapaana jonkin verran.

– Toki pitkään jatkunut laskusuhdanne tuntuu. Taistelemme sitä vastaan palvelulla: teemme työtä asiakkaidemme tyytyväisyyden eteen. Kun me hoidamme kiinteistöhuollon, asiakkaamme voivat keskittyä liiketoimintaansa.

– Räätälöimme uusille asiakkaille tilat, hoidamme luparuljanssit viranomaisten kanssa sekä muutostyöt. Asiakkaamme on helppo muuttaa sisään valmiisiin tiloihin.

– Asiakkaamme toimivatkin parhaana markkinointikanavanamme: iso osa uusista asiakkaistamme tulee juuri vanhojen asiakkaidemme suosituksesta.

Ongelmiin haetaan ratkaisu

Tuorein asiakas on toukokuun alusta alueelle muuttanut kuljetusyritys BB Kuljetus Oy. Yritys vuokraa noin 700 neliön tilat.

– Tutustumiskäynti sekä halu ratkaista tilaongelmiamme vakuutti, Patrik Björkman BB Kuljetuksesta kertoo. Kiitosta saa halu ratkaista asiakkaan ongelmat.

– Noin kuukauden ajan suunniteltiin tiloja ja saman verran aikaa meni muutostöihin. Meille rakennettiin sosiaalitiloja, keittiö ja käyntiovia siirrettiin. Pieniä asioita on fiksattu vielä muuton jälkeen, mutta hyvältä tuntuu. Täällä on helppoa olla asiakas!

Leena Manner

(Julkaistu lehdessä Vapaat Toimitilat 5B/2016)