Artikkelit

Työpajankatu 13 tarjoaa nykyaikaista monitilatoimistotilaa: Minuutin kävelymatkan päässä Kalasataman metroasemalta

Työpajankatu 13 tarjoaa nykyaikaista monitilatoimistotilaa:
Minuutin kävelymatkan päässä Kalasataman metroasemalta

Tilastokeskuksen talona tunnettu Kiinteistö Oy Helsingin Työpajankatu 13 muokataan nykyaikaiseksi, muuntelukelpoiseksi monitilatoimistoksi ensi vuoden maaliskuuhun mennessä. Kiinteistöpäällikkö Kari Kumpulainen talon vuodesta 1993 omistaneesta Kevasta kertoo, että vuokrattavaksi valmistuu yhteensä noin 28 000 m² toimisto- ja monipuolisia yhteiskäyttötiloja. Tilastokeskuksen käyttöön tiloista tulee noin 12 000 m² ja vuokrattavaksi jää vielä noin 16 000 m².

Työpajankatu 13:n etuna käyttäjän kannalta on Kumpulaisen mukaan nykyaikaisten, talotekniikaltaankin täysin uudistettujen tilojen ohella ykkösluokan sijainti Kalasataman metroaseman ja sen viereen rakenteilla olevan kauppakeskus Redin naapurissa.

”Kiinteistön yhteistiloihin on tulossa aulapalvelut, lounasravintola, nykyaikaiset neuvottelutilat, auditorio sekä ylimmän kerroksen edustustilat”, Kumpulainen luettelee. Keva vuokraa talon toimistotiloja ensisijaisesti kerroksen kokoisina, noin 4 000 neliömetrin suuruisina kokonaisuuksina, mutta talotekniikkajärjestelmä mahdollistaa tilojen jakamisen tarvittaessa pienempiinkin osiin.

”Palvelut toimivat niin, että talossa on hyvä tehdä töitä”

Vuonna 2015 valmistuneessa talotekniikan perusparannushankkeessa ilmanvaihtokoneita uusittiin, kaikki koneet varustettiin lämmöntalteenotolla ja liitettiin kaukokylmään, Kumpulainen kertoo, ja mainitsee lisäksi, että peruskorjauksen pääsuunnittelijana on Arkkitehtitoimisto Timo Viikari, joka tuntee kiinteistön pitkältä ajalta.

Keva on tilojen vuokraajan kannalta luotettava ja vastuunsa tunteva yhteistyökumppani, joka tekee pitkäjännitteistä ja ympäristöarvot huomioon ottavaa työtä. ”Myös Työpajankatu 13:ssa pidämme vuokralaisista huolta, palvelut toimivat niin, että talossa on hyvä tehdä työtä”, hän sanoo. Tästä kertoo esimerkiksi se, että Tilastokeskus on ollut vuokralaisena koko Kevan 24 vuotta kestäneen kiinteistön omistuksen ajan, ja jatkaa talossa myös peruskorjauksen ajan ja sen jälkeenkin.

Keva tähtää kiinteistösijoituksissaan esimerkiksi energiatehokkuuteen niin, että se pyrkii vähentämään vuoteen 2020 mennessä energiankulutusta 7 % ja vedenkulutusta 10 % vuoden 2014 tasosta. Työpajankatu 13:ssa ympäristöasioiden huomioon ottamisesta kertoo se, että kohteelle on luvassa LEED-ympäristösertifikaatti.

Kumpulainen kertoo, että Työpajankatu 13:n peruskorjauksessa Keva tähtää pitkäikäisiin, elinkaaritehokkaisiin ratkaisuihin. ”Emme ole tekemässä remonttia kiinteistön myyntiä varten. Tavoitteena on rakentamisen korkea laatu joka on varmistettu valitsemalla luotettavat yhteistyökumppanit ja oikeat toteutustavat eri rakennusvaiheisiin”, hän korostaa.

Arto Rautiainen

(Julkaistu lehdessä Vapaat Toimitilat 5B/2017)