Artikkelit

Logistiikkaa Lohjalle

Logistiikkaa Lohjalle

Lohja on lähes 50.000 asukkaan kaupunki pääkaupunkiseudun kupeessa, jossa luonto on kaikkialla läsnä. Lohja sijaitsee Lohjanjärven rannalla ja on myös yksi Suomen suurimmista mökkipaikkakunnista.

Lohjan sijainti Kehä V:n varrella luo erinomaiset logistiset puitteet yritystoiminnalle. Helsinki-Vantaan lentokenttä sekä Turun, Hangon ja Vuosaaren satamat ovat nopeasti saavutettavissa. Lohja on tyypillinen uusmaalainen kaupunki, jonka asukkaista yli 6.000 pendelöi päivittäin pk-seudulle. Tästä potentiaalista löytyy helposti sitoutunutta työvoimaa tänne sijoittuvalle yrityksille. Myös ruuhkia vastaan ajaminen pk-seudulta Lohjalle on yllättävän nopeaa. Täällä on tilaa pysäköidä ja liikenne sujuu rennosti ja harmittomasti. Palvelut toimivat erinomaisesti, joten asumaan muuttokin saattaa nopeasti houkuttaa. Asuinympäristön viihtyisyys ja palvelujen laatu vaikuttavat työntekijöiden pysyvyyteen ja hyvinvointiin. Lohjalla on lasten hyvä kasvaa.

Lohjanportin alue kahden moottoritien liittymän Lempola E23 ja Muijala E24 välillä on helposti saavutettava alue yrityksille. Alueella sijaitsee jo valmiiksi teollisuutta Ruduksesta Cembritiin, joten ainakin rakennustuoteteollisuus on jo löytänyt tiensä Lohjan hiekkaharjulle. Lisäksi alueella sijaitsee pienteollisuutta, auto- ja konekauppaa ja -huoltoa, teollisuuspalveluita, kuljetusyrityksiä, elektroniikka-alan alihankkijoita ja maahantuontiyrityksiä.

Alueella on tarjolla useita valmiiksi kaavoitettuja yritystontteja varsinkin logistiikan tarpeisiin. Luonto ja harju asettavat toiminnalle pohjaveden suojaamisvaatimuksia, mutta muulle liiketoiminnalle rakentaminen on kustannustehokasta ja edullista. Valmiita toimitiloja alueella on hyvin tarjolla alkaen pienistä 350 neliön talleista 3.000 neliön uusiin 6 metrin korkuisiin varastotiloihin. Vuokrat ovat kilpailukykyisiä. Yksityisten tonttitarjonnasta löytyy tontteja 10 hehtaarin tonteista 2.500 neliön tontteihin tarpeen mukaan.

Lohjan kaupungilla on tarjota tältä alueelta useita erikokoisia valmiiksi kaavoitettuja tontteja, joista uusimpana on juuri kaavoitettu 50.000 k-m² rakennusoikeudella oleva tontti isommallekin logistiikkakeskukselle.

Mikäli yrityksesi miettii sijaintipakkaa, on Lohja yksi varteenotettava vaihtoehto, joka varmasti tulevaisuudessa tulee kehittymään yhdeksi Uudenmaan merkittävistä yrityskeskittymistä.

Päivi Kuitunen, Toimitilavälittäjä
TILANA LKV, Lohja

(Julkaistu lehdessä Vapaat Toimitilat 5B/2015)