Artikkelit

YIT:n Logi-tiimi vastaa logistiikka- ja tuotantorakentamisen kasvuun

YIT:n Logi-tiimi vastaa logistiikka- ja tuotantorakentamisen kasvuun

YIT tarjoaa monipuolisia toimitilaratkaisuja ympäri Suomea. Nyt YIT:lle on perustettu uusi Logi-tiimi, joka vastaa logistiikka- ja teollisuushankkeiden kehittämisestä ja toteutuksesta sekä käyttäjä- ja sijoittajahankinnasta koko maan alueella.

- YIT on tehnyt toimintasuunnitelmassaan linjauksen, jossa keskitytään toimitilarakentamisen tärkeimpiin osa-alueisiin. Logistiikka- ja teollisuusrakentamisen puolella on nähty kasvupotentiaalia, kertoo hankekehityksen päällikkö Heikki Lähdesniemi.

Logistiikkarakentaminen ei sinänsä ole YIT:llä uutta. Syy tiimin perustamiseen on Lähdesniemen mukaan halu vastata lisääntyneeseen logistiikka- ja tuotantotilojen kysyntään.

- Asiakkaamme ovat aktivoituneet ja niin myös mekin. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että meillä on loistoporukka kasassa. Kaikki tiimin jäsenet ovat olleet vuosia alalla, mutta ideat ja tapa tehdä ovat uusia. Tästä esimerkkinä on uusi kustannusohjattu lähestymistapa. Valitessaan meidät kumppanikseen asiakas saa parhaan hyödyn, hehkuttaa Lähdesniemi innostuneena.

Räätälöidyt tilat varastolle ja pääkonttorille

Tecaflow Oy:n toimisto- ja logistiikkatilat ovat osana 28 000 m² Tiilitie Logistics -hanketta Vantaalla. Yhteistyö sujui YIT:n kanssa hyvässä hengessä ja haasteita ratkottiin yhdessä avoimesti.

Tecaflow Oy kuuluu Indutrade-konserniin, joka on vuokrannut Tiilitien kohteesta yhteensä noin 12.000 m². Tecaflow tuo maahan ja markkinoi suomalaiselle raskaalle teollisuudelle komponentteja, jotka liittyvät virtauksen hallintaan. Asiakkaina on kemian ja petrokemian teollisuus. Henkilökuntaa Vantaan toimipisteessä on kolmekymmentä. Jälkimarkkinointina tarjotaan huoltopalvelua asiakkaille. Huoltopalveluille tarvittiin omaa toimistotilaa sata neliötä.

- Logistiikkatilan tarvitsijaksi olemme sikäli erikoisia, että toimistotilaa on aika tavalla. Yleensä varastotila on isompi. Tänne muutettaessa varattiin varastotilaa tulevaisuudenkin tarpeisiin, kertoo toimitusjohtaja Petri Puumalainen.

Rakentamis- ja suunnitteluvaiheessa tilan tuleva käyttäjä pääsi keskustelemaan arkkitehdin kanssa tilaratkaisuista.

- Meillä oli onnea, koska pystyimme olemaan mukana projektissa alusta lähtien. Tontille oli ajatuksena rakentaa varastologistiikkatilaa joka tapauksessa. Saimme sanoa oman mielipiteemme minkälaisia tiloja tarvitaan. Saimme meille räätälöidyt tilat.

- YIT antoi koko projektin ajan tietoa ja kertoi missä vaiheessa rakentaminen etenee. Pystyimme suunnittelemaan omat juttumme sen mukaisesti. Olemme lopputulokseen tyytyväisiä, kiittelee Puumalainen.

Tero Elsilä

(Julkaistu lehdessä Vapaat Toimitilat 3/2015)