Artikkelit

Atomitie 5 tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen – ”Turha mennä Leppävaaraan asti”

Atomitie 5 tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen – ”Turha mennä Leppävaaraan asti”

Atomitie 5 on Helsingissä, Pitäjänmäessä sijaitseva toimisto- ja pienteollisuuskiinteistö, jossa on vuokrattavaa pinta-alaa yli 26 000 neliömetriä. Analyytikko Mikko Eskola kiinteistön omistavasta Genestasta sanoo: ”Toimitiloja etsivän on turha mennä Leppävaaraan asti. Atomitie 5:ssä on hinta-laatusuhde kohdallaan. Täältä voit vuokrata monipuoliset ja joustavat tilat selvästi alle business parkien hintatason.”

Atomitie 5:ssä sijaitseva kiinteistö on jo alun perin suunniteltu usean käyttäjän tarpeisiin. Kohdepäällikkö Hannu Tammia Genestasta kertoo, että rakennuksen muuntojoustavuuden takaa se, ettei talossa ole kantavia väliseiniä.

Taipuu monenlaiseen käyttöön

Kuusikerroksinen rakennus taipuu hyvin monenlaiseen käyttöön. Tällä hetkellä tarjolla on tiloja 500:sta jopa 4 800 neliömetriin asti. Vuokralaisina on Eskolan mukaan lähinnä business to business -maahantuontiyrityksiä ja pääkonttoreita. Valtaosa vuokralaisten tuotantotiloista sijaitsee alimmissa kerroksissa, joiden rakenteiden kantavuus on suurempi kuin ylimmissä kerroksissa.

Tammia kertoo, että Atomitie 5:een voi sijoittaa kaikki toiminnot saumattomasti saman katon alle aina pääkonttoritason toimistotiloista tuotanto- ja varastotiloihin. Tiloihin on esteetön yhteys henkilö- ja tavarahisseillä. Tammian mukaan vuokralaiset ovat kiitelleet pohjaratkaisua, jossa henkilö- ja tavarahissit on sijoitettu eri puolille rakennusta, minkä ansiosta tilat pysyvät siisteinä, eikä tavaraliikenne häiritse muita toimintoja.

Eskolan mukaan Atomitie 5:n tarjoamat palvelut vuokralaisyrityksille ovat monipuoliset. Talossa on kokopäivätoiminen huoltomies ja kiinteistön muita palveluita tuottaa Sodexo, jolla on talossa ravintola, sekä 15 kokoushuonetta 2–80 hengen tilaisuuksia varten. Lisäksi tarjolla on puhelinvaihde-, postitus- ja siivouspalveluja. Pysäköintipaikkoja on 360, joista 285 kiinteistön viereisessä pysäköintitalossa.

Lähellä pääkaupunkiseudun keskipistettä

Tammia kertoo, että Genesta osti kiinteistön 2007, jonka jälkeen omistaja on investoinut kattavasti kiinteistöön. Kiinteistössä on tällä hetkellä heti käyttöön otettavaa kunnostettua tilaa vuokralaisten tarpeisiin. ”Suunnittelutiimimme on harjaantunut toteuttamaan asiakkaiden toiveet ja tuntee talon mahdollisuudet läpikotaisin”, Tammia sanoo.

Atomitie 5:n sijainti Pitäjänmäen yritysalueella on keskeinen lähellä pääkaupunkiseudun maantieteellistä ja väestöllistä keskipistettä. Liikenneyhteydet ovat erinomaiset. Kiinteistö sijaitsee rantaradan varressa Valimon aseman vieressä. Paikallisjunalla matka Helsingin keskustaan kestää vain 11 minuuttia ja autolla 15–20 minuuttia. Myös poikittaisliikenne sujuu, sillä bussilinjoja kulkee esimerkiksi Leppävaaraan, Tapiolaan, Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja Itäkeskukseen.

Genestalla 565 miljoonan euron kiinteistösalkku

Atomitie 5:n ensimmäinen omistaja oli osuustoimintataustainen Pohja-yhtymä. Ensimmäisiä vuokralaisia olivat muiden muassa IBM:n koulutuskeskus. Tällä hetkellä kiinteistön omistaa 2003 perustetun Genestan pohjoismainen kiinteistörahasto.

Genesta Property Nordic on 2003 perustettu Pohjoismaihin sijoittava kiinteistösijoitus- ja kiinteistörahastoyhtiö, joka on toiminut Suomessa vuodesta 2005 lähtien. Oman kiinteistörahastonsa ohella Genesta hallinnoi ja kehittää sijoittaja-asiakkaidensa kiinteistöjä Pohjoismaissa. Yhtiö hallinnoi noin 565 miljoonan euron kiinteistösalkkua.

Arto Rautiainen

(Julkaistu lehdessä Vapaat Toimitilat 5B/2015)