Artikkelit

Seinäjoen Roves on täynnä mahdollisuuksia

Seinäjoen Roves on täynnä mahdollisuuksia

Roveksen alue Seinäjoella antaa yritysten tähytä myös pitkälle tulevaisuuteen.

Roveksen alueella on vetovoimaa, mutta myös pitovoimaa, muotoilee palvelupäällikkö Pekka Hunnakko Seinäjoen kaupungin kehitysyhtiö Into Seinäjoki Oy:sta. Hunnakko vastaa uuden teollisuusalueen tonttivarauksista.

”Alue kiinnostaa yrityksiä hyvin monipuolisesti. Erityisesti logistiikka-alan ja metalliteollisuuden yrityksiä, mutta myös autotarvike- ja varaosa-ala sekä erilaiset palvelut haluavat Rovekseen.”

Roves on osoitus Seinäjoen satsauksesta kaupungin elinvoimaisuuteen. Kaupungilla on lähivuosina suunnitelmissa kaavoittaa kaikkiaan yli tuhannen hehtaarin alalle teollisuus- ja yritysalueita. 160 hehtaarin asemakaavoitettu Roves on näistä sijainniltaan erinomainen: valtateiden risteyksessä ja vain viiden kilometrin päässä kaupunkikeskustasta Roves on oiva liikepaikka monelle.

”Kun vielä Roveksen koko alue saadaan kaavoitettua vuoden 2017 aikana, on se yhteensä noin 300 hehtaarin laajuinen. Roveksen kaava mahdollistaa myös yritysten laajentumisen tulevaisuudessa. Tällainen eteenpäin katsominen on yrityksille etu ja usealle aivan elinehto”, Hunnakko sanoo.

Roveksen aluetta on haluttu suunnitella kaavoituksen avulla niin, että se palvelisi yrityksiä mahdollisimman monipuolisesti ja keskitetysti. Alueella on esimerkiksi varattu 28 hehtaaria – kolmessa eri korttelissa – palvelubisnekseen.

”Esimerkiksi liikenneasemapalveluita, laitehuoltoa, ravintola- ja majoitustoimintaa. Alue on Helsinki-Oulu -valtatien varrella, risteysalueella, joten potentiaalisia palvelunostajia on sekä paikallisesti että myös ohikulkijoissa.”

Kaavoitus mahdollistaa myös yhdistettyjen kuljetusten alueen, jossa raide- ja kumipyöräliikenne yhdistyvät logistiikkaketjuksi. Alueella on usean hehtaarin tontteja laajamittaiseen logistiikkatoimintaan sekä erikokoisia teollisia ja kaupallisia tontteja.

Ensimmäisillä tonteilla on jo aloitettu yritysten rakennustöitä. Muun muassa Inex Partners Oy, Posti Group ja Finn-Power Oy ovat Roveksen uusia toimijoita. Alueen vieressä on jo toimiva Kapernaumin teollisuusalue.

”Mahdollisuus verkostoitua saman alan yritysten kanssa on yksi Roveksen alueen vetovoimatekijöistä.”

Seinäjoki on logistisesti oikeastaan kaiken keskellä. Erityisen hyvä solmukohta se on Helsinki-Tampere-Oulu -kasvukäytävälle ja sillä liikkuville tavaravirroille.

”Seinäjoella ollaan seuraavan viiden vuoden mittaan investoimassa - yritysten, kaupungin ja eri yhteisöjen masinoimana - yli miljardi euroa kaupungin elinvoimaisuuteen. Meillä panostetaan yritysten toimintamahdollisuuksien kehittämiseen, muun muassa infraan sijoittamalla. Tekeminen näkyy nostokurkina pitkin kaupunkia. Myös kaupunkikeskusta tulee pesemään kasvonsa täydellisesti. Seinäjoki on kasvukeskuksena todella kehityksessä mukana”, Pekka Hunnakko sanoo.

Kirsi Haapamatti

(Julkaistu lehdessä Vapaat Toimitilat 3/2017)