Artikkelit

Sähköisestä yhteiskäyttöautosta lisäarvoa yrityspuistolle

Sähköisestä yhteiskäyttöautosta lisäarvoa yrityspuistolle

Turunväylän ja Kehä I:n välissä sijaitseva espoolainen yrityspuisto Derby Business Park tarjoaa vuokralaistensa käyttöön täyssähköauto Nissan LEAFin. Derby Business Parkilla on kansainvälisesti vertailukelpoinen vihreiden kiinteistöjen LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Platinum -tason sertifikaatti. Yrityspuistossa kiinnitetään erityisesti huomiota ympäristön ja hyvinvoinnin ajatteluun niin rakentamisen, kiinteistön käytön kuin vuokralaistenkin osalta.

Derbyn kiinteistöpäällikkö Antti Jalomäki uskoo yhteiskäyttöauton tuovan lisäarvoa yrityspuiston vuokralaisille.

”Haluamme tarjota vuokralaisille uudenlaisen ympäristöystävällisen ja vastuullisen palvelun helpottamaan heidän arkeaan, siksi täyssähköauto sopii kiinteistömme yhteiskäyttöautoksi erinomaisesti. LEAFilla ajetaan lyhyitä ajoja työpäivän aikana, mutta sen voi lainata myös työajan ulkopuolella. Auton yhteiskäyttö on vaivatonta ja hinnoiteltu hyvin edulliseksi. Auto onkin saanut erittäin positiivisen vastaanoton yrityksiltä ja ollut jo runsaasti käytössä”, Jalomäki kuvaa hankinnan taustoja.

Yhteiskäyttöön tarkoitettuun LEAFiin on asennettu suomalainen Autonappi-yhteiskäyttölaitteisto. Auton käyttöä hallitaan Autonappi-mobiilisovelluksella, jonka avulla käyttäjä voi varata auton sekä avata ja lukita auton ovet. Varausta tehdessä käyttäjä saa tietoonsa myös auton lataustilan ja toimintamatkan. Autonapilla uskotaankin yhteiskäyttöautojen kasvuun. ”Yhteiskäyttöautot nostavat suosiotaan koko ajan ja palvelu auttaa esimerkiksi juuri yrityspuistoa erottautumaan kilpailijoista. Derby Business Park on ensimmäinen yrityspuisto, jossa lanseeraamme Autonappi-yhteiskäyttöpalvelun ja seuraava otetaan käyttöön jo ensi viikolla”, Autonapin liiketoiminnanjohtaja Alexander Wilska kertoo.

Nissan LEAFin toimittanut Arita Helsinki pitää täyssähköauto LEAFia juuri oikeana valintana yhteiskäyttöautoksi. ”Palvelu madaltaa ihmisten kynnystä sähköauton kokeiluun ja tulevaisuudessa mahdollisesti myös oman sähköauton hankintaan. Yhteiskäyttöauto myös muuttaa auton omistamiseen liitetyt perinteiset käsitykset ja antaa monelle mahdollisuuden käyttää uutta autoa edullisesti ilman omistajuuteen liittyviä velvoitteita. Projekti onkin erinomainen esimerkki mahdollisuuksista, joita digitaalisuus tuo asiakkaillemme”, Arita Helsingin myyntipäällikkö Heikki Lahti kertoo.

Vuonna 2010 lanseerattu Nissan LEAF on ensimmäinen massamarkkinoille suunniteltu täyssähköauto. Uusin 30 kWh:n versio tarjoaa kuljettajalle 250 kilometrin toimintamatkan. Vuodesta 2010 Nissan on myynyt maailmanlaajuisesti lähes 275 000 LEAFia, joista 76 000 myytiin Euroopassa.

Mari Jalomäki

(Julkaistu lehdessä Vapaat Toimitilat 5B/2017)


• Derby Business Park tarjoaa ensimmäisenä yrityspuistona vuokralaistensa käyttöön täyssähköauto Nissan LEAFin
• Yhteiskäyttöön tarkoitettu sähköauto tuo lisäarvoa ja helpotusta yrityspuiston vuokralaisten arkeen