Artikkelit

Panimoyhtiö Hiisi Oy hakee kasvua uusissa toimitiloissaan

Panimoyhtiö Hiisi Oy hakee kasvua uusissa toimitiloissaan

Panimoyhtiö Hiisi Oy muutti uusiin tiloihin Puulaakintielle, Jyväskylän Seppälään. Jykes Kiinteistöt Oy:n vuokraama noin 700 neliömetrin toimitila tarjoaa mahdollisuudet yrityksen huimalle kasvulle. Kuluvana vuonna tuotanto päästään jo kaksinkertaistamaan.

”Selvitimme Jykes Kiinteistöjen kanssa yhdessä eri vaihtoehtoja, sillä oluen valmistamiseen tarvittavat tilat vaativat aina erityisjärjestelyjä. Nyt olemme tyytyväisiä, että uudet tilat järjestyivät suhteellisen pienillä muutoksilla meille toimiviksi”, panimoyrittäjä Mikko Mäkelä kertoo.

Aiemmin tiloissa toiminut leipomo Vaasan Oy lopetti tuotantonsa Jyväskylässä toukokuussa 2012, jonka jälkeen tilat ovat olleet logistisessa käytössä. Jykes Kiinteistöjen toimitusjohtaja Juha Takala on tyytyväinen, että tiloihin saatiin kasvua hakeva elintarvikealan toimija.

”Olemme iloisia, että saimme järjestettyä asianmukaiset toimitilat yritykselle, joka hakee kasvua ja mahdollisesti myös luo uusia työpaikkoja Jyvässeudulle. On hienoa, että kasvua syntyy myös elintarvikealan tuotannollisiin yrityksiin”.

Kiinteistössä on vielä tilaa uusille elintarvikealan yrittäjille ja panimon omalle myymälälle, joka on tarkoitus avata myöhemmin. Hyvä sijainti mahdollistaa myös tehokkaan yhteistyön muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

”Tuotannostamme jäävä mäski menee naapurissa sijaitsevaan leipomoon, joka valmistaa siitä omia tuotteitaan. Loput mäskit viedään lähellä sijaitsevaan biokaasulaitokseen, jonka biokaasulla tankkaamme panimon kuljetusauton. Myös oluen maustamisessa käyttämämme kahvi saadaan paikallispaahtimolta”, Mikko Mäkelä kertoo paikallisten yrittäjien yhteistyöstä.

Vuonna 2013 toimintansa aloittanut Panimoyhtiö Hiisi Oy saavutti heti olutharrastajien suosion käsityöoluillaan. Kysyntä on kasvanut, joten ravintolamyynnin lisäksi panimon tuotteita on 7.4. alkaen ollut tilattavissa myös Alkoihin. Suosituimpia Hiisioluita on jo ostettavissa Alkon myymälöistä 9.4. alkaen. ”Hiisi on luovasti, joka viikko uusia tuotteita valmistava pienpanimo”, Mikko Mäkelä kuvailee yritystään.

Panimoyhtiö Hiisi Oy:n osakkaat ovat Mikko Mäkelä, Tatu Hiitola, Olli Wiik ja yrityksen toimitusjohtaja Mika Silajärvi. Yritys työllistää tällä hetkellä viisi henkilöä kokopäiväisesti ja muutaman osa-aikaisen työntekijän.

Jykes Kiinteistöt Oy

(Julkaistu lehdessä Vapaat Toimitilat 4/2015)