Artikkelit

Kehärata tuo ruuhkattomasti moderniin monitilatoimistoon
Pääkaupunkiseudun nopeimmin kasvava työpaikka-alue Aviapolis houkuttelee yrityksiä

Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitsevan Aviapoliksen vetovoimatekijöitä ovat kansainvälisen lentokentän lisäksi hyvät maaliikenneyhteydet joka suuntaan – uusimpana Kehärata, jonka ansiosta Aviapolis on helposti saavutettavissa alle puolessa tunnissa junayhteydellä.

”Lähdimme kehittämään Aviapoliksen aseman lähialuetta ja tätä hanketta yhteistyössä Lentoasemakiinteistöjen kanssa reilut neljä vuotta sitten. Näimme jo silloin lentokentän lähialueen Vantaan ja koko pääkaupunkiseudun potentiaalisimpana työpaikka-alueena, jonka asemaa Kehäradan raideliikenneyhteys entisestään vahvistaa”, johtaja Antti Nousiainen Skanska CDF:stä kertoo.

Sijainti ja viihtyisä työympäristö ovat yritykselle menestystekijöitä

Aviabulevardi-toimistotaloon muuttaneet yritykset ovat dynaamisia oman alansa edelläkävijöitä, jotka näkevät ydinliiketoimintaansa tukevat nykyaikaiset joustavat toimitilat ja keskeisen sijainnin tärkeiksi menestystekijöikseen.

Monikanavaisen kaupan ohjaamiseen sekä digitaaliseen myyntiin ja markkinointiin ratkaisuja tarjoava Solteq Oyj on yksi Aviabulevardiin sijoittuvista yrityksistä. Toimitusjohtaja Repe Harmanen pitää Aviabulevardia sekä sijaintinsa että tilojen joustavuuden ja toimivuuden kannalta ihanteellisena ratkaisuna yrityksen tilatarpeisiin.

”Uuden toimistotalon sijainti maantie- ja raideliikenteen eli Kehä III:n ja Kehäradan sekä lentoliikenteen solmukohdassa Aviapoliksen alueella on pääkaupunkiseudulla, Jyväskylässä, Tampereella ja Lahdessa sekä Puolassa ja Ruotsissa toimivalle yrityksellemme erinomainen. Keskitämme Aviabulevardiin toimintamme kahdesta toimipisteestä pääkaupunkiseudulla. Uusi joustava monitilatoimisto mahdollistaa meille myös uuden tavan tehdä työtä ja parantaa sekä tilatehokkuutta että toimintamme tehokkuutta”, Repe Harmanen sanoo.

Työpiste valitaan tarpeen mukaan

Solteqin henkilöstöjohtaja Mari Kuha kertoo, että yhtiön uusien tilojen suunnittelussa on painotettu avoimuutta ja ihmisten kohtaamista, jotka ovat sekä tiedonkulun että me-hengen kannalta tärkeitä asioita. Nimettyjä työpisteitä ei ole, vaan jokainen voi töihin saapuessaan valita senhetkisiin työtehtäviinsä parhaiten sopivan paikan ja työskennellä välillä vaikka pitkän pirtinpöydän ääressä.

”Korostamme kohtauspaikka -tyyppistä ajattelua, jossa kohtauspaikka on keskellä tilaa ja laitoja kohti siirryttäessä on hiljaisempaa työtilaa. Uusissa tiloissa on tilava henkilökunnan kahvitila ja sen yhteydessä viherseinäinen tori, jolla voimme järjestää myös erilaisia tiedotus- ja keskustelutilaisuuksia”, Mari Kuha sanoo.

”Olemme tehneet suuren yrityskaupan ja lähdemme siitä, että vuoden alusta aloittanut uusi Solteq on wellbeing-company. Haluamme tuoda tätä hyvinvointia myös uusiin toimitiloihin, jotka ovat mahdollisimman monipuoliset, viihtyisät, ergonomiset ja myös näyttävät. Toimitiloilla on suuri vaikutus siihen millaisen mielikuvan yrityksen brändistä saa, ja uskon että tätä kautta uudet toimitilat helpottavat myös uusien työntekijöiden rekrytointia”, Mari Kuha sanoo.

Trimicon tilat suunniteltiin luovaan tietotyöhön

Ohjelmistopalveluita kuljetusten ja liikkuvan työn hallintaan tarjoava Trimico Oy muutti Aviabulevardiin noin 500 neliön toimitiloihin Vantaan Tikkurilasta noin 800 neliön tiloista. Toimitusjohtaja Jarmo Laitisen mukaan uudet tilat ovat vanhoja tiloja toimivammat, vaikka neliömäärä pieneni.

”Luovaa työtä tekeville ohjelmistosuunnittelijoille palkka ei ole ainoa eikä välttämättä edes tärkein motivoiva tekijä. Kiinnostavan työn lisäksi työpaikan valintaan vaikuttavat hyvä ja innostava työyhteisö ja työympäristö sekä kulkuyhteydet työpaikalle liikenneruuhkat välttävällä nopealla raideliikenteellä, polkupyörällä tai pysäköinnin helppous omalla autolla liikkuessa”, kertoo Jarmo Laitinen.

Tavoitteena LEED Gold tai Platinum

Skanska tavoittelee kaikille rakennuttamilleen toimistokiinteistöille LEED-sertifikaattia, jonka taso on vähintään Gold tai jopa Platinum. Kansainvälisessä LEED-ympäristöluokituksessa (Leadership in Energy and Environmental Design) arvioidaan tilojen, rakennuksen ja rakennushankkeen ympäristökuormitusta.

Kuva ja teksti: Skanska

(Julkaistu lehdessä Vapaat Toimitilat 5B/2016)