Artikkelit

Kapulin yrityspuisto logistiikkayrityksille Mäntsälässä

Kapulin yrityspuisto logistiikkayrityksille Mäntsälässä

Kapulin yrityspuisto on vain kivenheiton päässä Mäntsälän keskustasta ja vain 45 minuutin ajomatkan päässä Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Energiayhtiömme Nivos auttaa yritystäsi energiaan ja laajakaistaan liittyvissä asioissa. Jäähdytyksestä syntyvä hukkalämpö siirretään lämmittämään asuintaloja ja yrityksiä.

Kapulin yrityspuiston sijainti on räätälöity yritysten logistisiin tarpeisiin: Mäntsälästä on valtatieyhteys suurimpiin kaupunkeihin, läheiselle lentoasemalle ja satamiin.

Sijoittautumalla Mäntsälään pääset tärkeiden valtatieyhteyksien äärelle: Nelostietä (E75) pääsee Lahteen 35 minuutissa ja Helsinkiin 40 minuutissa. Kehätietä V pääsee Porvooseen 35 minuutissa ja Hyvinkäälle 20 minuutissa.

Mäntsälä yhdistyy merikuljetusreitteihin monella tavalla: Vuosaaren satama on vain 40 minuutin ajomatkan päässä, Kotka-Haminan satama 90 minuutin päässä ja Hangon satama kahden ja puolen tunnin päässä.

Lisäksi Helsinki-Vantaan lentokenttä on vain 45 minuutin ajomatkan päässä Mäntsälästä. Äskettäin valmistunutta rautatieyhteyttä pitkin pääset lentokentälle vieläkin nopeammin.

Koko ei ole ongelma Kapulin yrityspuistolle, koska kaavoitettua aluetta kasvatettiin tänä vuonna 28 hehtaarilla, ja nyt yrityspuiston kaavoitettu alue kattaa yhteensä 36 hehtaaria.

Kapulin yrityspuiston sähkönsyötön luotettavuus on huipputasoa. Kapasiteetin takaa Nivos Oy:n (paikallinen energiayhtiö) yhteys kahteen Suomen kantaverkon avainpisteeseen. Huhtikuussa 2016 Nivos Oy sai Ympäristöteko 2016 -palkinnon innovatiivisista ratkaisuistaan Yandexin datakeskuksen hukkalämmön kierrättämisessä.

Palkinto myönnettiin Nivos Oy:lle, koska yhtiön ratkaisu on tulevaisuussuuntautunut ja mittakaavassaan ainutlaatuinen. Hukkalämmön talteenoton vuoksi Nivos Oy:n kaukolämmön hiilidioksidipäästöt vähentyivät jopa 40 prosentilla. Tämä on merkittävä saavutus, koska kaukolämmön osalta se täyttää EU:n päästövähennystavoitteen vuodelle 2030. Lämmön kierrätys on ympäristöystävällistä ja parantaa pitkällä aikavälillä kaukolämmön kilpailukykyä. Talteen otettu lämpö vastaa puolta Mäntsälän keskustan kaukolämmön vuositarpeesta.

Kaikki jäähdytyksessä tai muissa toiminnoissa syntyvä hukkalämpö voidaan lähettää jatkokäytettäväksi. Ehdotuksemme jäähdytysratkaisuksi on mukautettu kaukojäähdytys. Tämä pienentää yrityksesi investointi- ja energiakustannuksia.

Harri Kari
Toimitusjohtaja
Mäntsälän Yrityskehitys Oy

(Julkaistu lehdessä Vapaat Toimitilat 8/2016)