Artikkelit

Jykes Kiinteistöt myi merkittävän osan omistamistaan kiinteistöistä

Jykes Kiinteistöt myi merkittävän osan omistamistaan kiinteistöistä

Jykes Kiinteistöt myi osan omistamistaan kiinteistöistä Jyväskylässä ja Muuramessa. Myydyissä kiinteistöissä on vuokrattavaa pinta-alaa noin 58 000 m². Kauppahinta on noin 30 miljoonaa euroa. Ostajana on AB Sagax. Yritys on kiinteistösijoitusyhtiö, jonka liiketoimintaa ovat investoinnit kaupallisiin kiinteistöihin erityisesti varasto- ja pienteollisuussektoreilla.

Myyntineuvottelut kiinteistöportfoliosta käynnistyivät alkuvuodesta ja kauppakirjat allekirjoitettiin 30.6.2017. Catella Property Oy toimi kaupassa myyjän neuvonantajana.

Tavoitteena ketterä kiinteistökehitysyhtiö ja kevennetty tase

Jykes Kiinteistöjen viime syksynä alkanut uudistusohjelma on edennyt suunnitelmallisesti ja yrityksen tasetta kevennetään luopumalla osasta kiinteistöjä. Yritys tulee omistajiensa linjauksen mukaan keskittämään toimintaansa enemmän hankekehittämiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että kehitettävillä kiinteistöillä tulee jatkossa olemaan valmis omistaja eikä Jykes Kiinteistöt jatka vuokraustoimintaa enää niin vahvasti. Myös entistä vahvempi osallistuminen kiinteistöjen rakennusprojekteihin tukee kestävää elinkeinopolitiikkaa omistajakunnissa.

”Uudistusohjelma on lähtenyt hyvin nopealla aikataululla käyntiin ja viemme siihen liittyvät kiinteistöjen myynnit maaliin tulevien kuukausien aikana. Jatkamme ohjelman eteenpäinvientiä ja lupaamme työskennellä elinkeinopoliittisesti oikeiden asioiden eteenpäinviemiseksi”, kommentoi Jykes Kiinteistöjen toimitusjohtaja Seija Takanen.

Jykes Kiinteistöille jää vielä muun muassa strategisesti tärkeät kiinteistöt ja hallinnoitavat yhtiöt.

”Lisäksi omistukseen jää muutama kiinteistö, joiden kehittämistä jatkamme. Taseen keventyessä saamme lisää resursseja kehitys- ja rakennushankkeisiin. Haluamme tehdä yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa ja kehittää uusia yhteistyömalleja. Tuemme uusien työpaikkojen syntyä ja säilymistä alueella tarjoamalla yrityksille sopivia toimitiloja ja palveluita”, jatkaa Takanen.

Ostaja laajentaa toimintaansa Jyväskylään

Sagaxin pääkonttori on Tukholmassa ja alueelliset toimistot Helsingissä, Pariisissa ja Rotterdamissa. Sagax on avaamassa toimistoa myös Jyväskylään. Näin Jyväskylä nousee suurien kaupunkien rinnalle yhdeksi voimakkaasti kasvavaksi ja sijoittajia kiinnostavaksi alueeksi.

”Näin merkittävä portfoliokauppa on jälleen hyvä osoitus Jyväskylän alueen vetovoimasta. Tällainen kauppa edellyttää, että Sagax näkee pitkällä aikajaksolla Jyväskylän seudun myönteisenä ja kasvavana alueena. Toivotan uuden toimijan tervetulleeksi ja uskon, että tämä kauppa osaltaan toimii suunnannäyttäjänä uusien yhteistyömahdollisuuksien avaamisessa Jyväskylän vireän elinvoimapolitiikan toteuttamisessa”, toteaa Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Jykes Kiinteistöt

(Julkaistu lehdessä Vapaat Toimitilat 6/2017)