Artikkelit

Jykia haluaa aidosti asiakkaiden menestyvän ja auttaa laajasti toimitila-asioissa

ILMOITUS
Jykia haluaa aidosti asiakkaiden menestyvän ja auttaa laajasti toimitila-asioissa


Jykia Oy auttaa yrityksiä toimitiloihin liittyvissä asioissa. Meillä on kokemusta ja ammattitaitoa isojen ja pienien toimitilahankkeiden viemisestä maaliin. Jykian omistavat Jyväskylän kaupunki, Muuramen ja Laukaan kunnat.

Kuljetusliike Ville Silvasti Oy on Pohjoismaiden suurin erikois- ja raskaskuljetuksiin sekä projektilogistiikkaan erikoistunut suomalainen perheyritys.


Jykia Oy ja Kuljetusliike Ville Silvasti Oy käynnistivät hankkeen, jonka tuloksena rakennetaan kuljetusliikkeelle uudet modernit toimitilat. Kaikki on valmista vajaan vuoden päästä, mutta sitä ennen on paljon tehtävää. Kuinka isoja hankkeita kannattaa toteuttaa?

Kuultuaan Jykian uudesta toimintatavasta Kuljetusliike Ville Silvasti Oy:n toimitusjohtaja Ville Silvasti ymmärsi, että nyt on löytynyt oikea yhteistyökumppani.

Erikoispitkien perävaunujen huolto nykyisissä tiloissa oli haastavaa eikä toimistotilatkaan enää vastanneet Silvasti Oy:n nykytarpeita. Vaihtoehtoja uusille tiloille oli etsitty vuosien ajan. Yrityksen tarpeisiin aidosti vastaava Jykian kumppanuusmalli takaa Kuljetusliike Ville Silvasti Oy:lle oikein mitoitetut tilat eikä sido tarpeettomasti yrityksen resursseja rakennusaikana.

Kumppanuushankkeen vahvat puolet

Onnistunut kumppanuushanke alkaa kattavalla tarvekartoituksella. Tarvekartoitus vaatii yritykseltä perinpohjaista pohdintaa mitä hankkeelta vaaditaan ja miten tavoitteisiin päästään kustannustehokkaasti.

Tehokas ja toimintaa tukeva tilasuunnitelma tuo kustannustehokkuutta sekä lisää henkilöstön viihtyvyyttä. Avoin keskustelu ja yhteinen päätöksenteko toimii yrityksen ja hankkeen hyväksi.

”Käymme keskusteluita asiakasyrityksen kanssa ja jumppaamme yksityiskohtia niin pitkään, että projektin aikana ei tule suuria yllätyksiä mihin emme olisi osanneet varautua”, kertoo Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen.

Kuljetusliike Ville Silvasti Oy:n tarvekartoituksen tuloksena Jykia etsi tontin, kilpailutti urakoitsijat ja johtaa hanketta alusta loppuun. Myös yhteisen kiinteistöyhtiön perustaminen oli paras ratkaisu tässä hankkeessa.

”Me voimme keskittyä oman liiketoimintamme kehittämiseen myös sillä aikaa, kun meille rakennetaan uusia toimitiloja. Kiitos siitä kuuluu Jykialle ja sen ammattitaitoiselle henkilöstölle.”

Ville Silvasti, toimitusjohtaja

Hanke:
Ajoneuvokeskus Kuljetusliike Ville Silvasti Oy:lle

Erikoiskokoinen terminaali kaluston huoltoon, korjaukseen ja pesuun
Toimisto- ja sosiaalitilat
Tontti
Yhteinen kiinteistöyhtiö
Optio vanhojen tilojen kehittämisestä
Hankkeen vetovastuu Jykialla
Hankkeen arvo n. 5,7 M€


Yhteinen kiinteistöyhtiö

Yhteisen kiinteistöyhtiön perustaminen on uusi elementti Jykian kumppanuushankkeissa. Kuljetusliike Ville Silvasti Oy pääsee osaomistajana vaikuttamaan ja mukaan päätöksentekoon. Yhteisomistajuus takaa Silvastille myös alhaisemman vuokran. Jykia osallistuu osaomistajuudella riskinjakoon ja myy osuutensa yhtiöstä sopimuksen mukaisesti, jonka jälkeen kiinteistö on kokonaan Kuljetusliike Ville Silvasti Oy:n.

Tehokkuus kasvaa

Toimisto, kuljettajien taukotilat sekä kaluston huolto saavat kaikki huomattavasti nykyistä suuremmat tilat.

Uudet tilat on suunniteltu kaikilta osin nykyaikaisiksi. Iso osa Kuljetusliike Ville Silvasti Oy:n asiakastyöstä liittyy kuljetusten suunnitteluun ja hankkeen myötä toimistotilojen toimivuuteen on kiinnitetty huomiota. Asianmukaiset työtilat auttavat myös ammattitaitoisen henkilökunnan sitouttamisessa.

”Uusissa toimitiloissa korjaamon tilat tuplaantuvat ja varustelutaso paranee huomattavasti. Odotuksena onkin, että huoltotyöt helpottuvat ja nopeutuvat selvästi. Uutta korjaamoa suunnitellessa on kartoitettu omia tarpeita, ja käyty tutustumassa myös muutamien muiden kuljetusliikkeiden ratkaisuihin, jotta parhaat käytännöt löydettäisiin”, kertoo toimitusjohtaja Ville Silvasti.

Palveluvalikoimasta oikeat tuotteet jokaiseen hankkeeseen

”Tarkoitus on, että yritys poimii palvelutarjonnastamme itselleen oikeat palaset. Me autamme palojen valinnassa ja johdamme hankkeen maaliin sopimuksen mukaisesti”, avaa Jykian palveluvalikoimaa toimitusjohtaja Seija Takanen.

”Jykialla on toiminnassaan myös elinkeinopoliittinen näkökulma. Tavoitteenamme on autta yrityksiä luomaan Jyväskylän seudulle uusia työpaikkoja tarjoamalla ammattitaitoamme tila-asioissa”, jatkaa Takanen.


(Julkaistu lehdessä Toimitilat.fi 5/2019)


Kysy lisää, jos haluat yritykselle uudet toimitilat. Hankekehityksemme kattaa kaiken tontin valinnasta avainten ojentamiseen.

Toimitusjohtaja
Seija Takanen • 040 519 5732 • seija.takanen@jykia.fi

Hankekehityspäällikkö
Raili Kuosmanen • 044 510 6926 • raili.kuosmanen@jykia.fi

www.jykia.fi