Artikkelit

Lakeuden Ankkuri -kauppakeskushanke etenee Seinäjoella

Lakeuden Ankkuri -kauppakeskushanke etenee Seinäjoella

YIT:n ja Keskon yhteinen kauppakeskushanke Seinäjoella etenee suunnitellusti. Lakeuden Ankkurin rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesällä 2017. Avautuessaan vuonna 2019 kauppakeskus tarjoaa maakunnan ylivoimaisimman kaupallisen tarjonnan sekä elämyksellisen kohtaamispaikan.

Seinäjoen sijainti maakunnan keskellä, hyvät liikenneyhteydet sekä n. 1 900 ilmaista pysäköintipaikkaa luovat Lakeuden Ankkurille noin 500 000 ihmisen asiakaspotentiaalin puolentoista tunnin ajomatkan etäisyydellä Seinäjoelta. Kauppakeskuksen vuotuisen kävijämäärän ennustetaankin olevan noin 4,5 miljoonaa ihmistä. Monet asiakkaista tulevat vierailemaan kauppakeskuksen ohella myös muualla Seinäjoella lisäten näin kaupungin vetovoimaa.

”Olemme iloisia voidessamme olla mukana vahvistamassa Seinäjoen alueen kehittymistä ja kasvua”, sanoo YIT:n projektijohtaja Heikki K. Hannukkala.

”K-Citymarket on toiminut Joupin alueella 25 vuotta. Kun korvaavan, uuden K-Citymarketin suunnittelussa huomioidaan pohjalaisten asiakkaiden tarpeet, ja uusi kauppakeskus uusine toimijoineen nostaa alueen kaupallisen tarjonnan aivan uudelle tasolle, voimme tulevaisuudessa palvella pohjalaisia asiakkaitamme entistäkin paremmin”, toteaa Keskon aluejohtaja Jari Alanen.

Kauppakeskuksen kokonaispinta-ala on n. 58 000 m² ja sinne sijoittuu lähes 100 erilaista vähittäiskaupan ja palveluliiketoiminnan vuokralaista. Kauppakeskuksessa tulee olemaan seudullisesti ylivoimainen tarjonta muodin ja pukeutumisen, kauneuden ja terveyden, arjen asioinnin, sisustamisen ja kodintarvikkeiden liikkeitä sekä ravintoloita, kahviloita ja muita vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Kauppakeskuksen ankkurivuokralaisia ovat muun muassa K-Citymarket, Clas Ohlson, Bio Rex sekä Stadium. Ankkureiden lisäksi uusina toimijoina Seinäjoen markkina-alueella vuokrasopimuksen ovat allekirjoittaneet mm. Luhta Brand Store, TopSport, Finlayson, Vallila, Robert’s Coffee, Chalupa ja Tamarin.

“Seinäjoki on ollut pitkään suunnitelmissamme ja olemme etsineet liiketilaa alueelta. Lakeuden Ankkurin aktiivinen ja trendikäs ilme sekä tunnelma sopivat loistavasti Stadiumin brändiin. Seinäjoki on hyvin aktiivinen kaupunki urheilun ja liikunnan puolella. Olemme todella innoissamme, että saamme tulla aktivoimaan ihmisiä hauskaan, terveelliseen ja aktiiviseen elämään”, toteaa Stadiumin maajohtaja Jaakko Soini.

Lakeuden Ankkuri tulee täydentämään merkittävästi myös Seinäjoen kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa; kauppakeskuksen oma tapahtuma-aukio ja sen kiinteä katsomo ympärillä sijaitsevine ravintoloineen, kahviloineen sekä monipuolinen elokuvateatterimaailma mahdollistavat ympärivuotiset tapahtumat.

”Pohjanmaalla kaikki on tunnetusti isompaa, minkä vuoksi rakennamme Seinäjoelle Suomen hienoimman elokuvateatterin. Kauppakeskus Lakeuden Ankkurin BioRexin kuusisalisen elokuvateatterin tekniikka tulee hivelemään niin näkö- kuin kuuloaisteja, eikä varustelussa unohdeta myöskään kokousasiakkaita. Elokuvateatterin yhteyteen tulee myös mittava herkku- ja lippumyymälä sekä viihtyisät aulatilat” lupaa BioRex Cinemasin toimitusjohtaja Aku Jaakkola.

Lakeuden Ankkurin toteutusvaiheen työllistävä vaikutus on noin 180 henkilötyövuotta. Kauppakeskuksen liikkeet ja palvelut työllistävät kauppakeskuksen valmistumisen jälkeen suoraan noin 600 henkilöä.

YIT Oyj

(Julkaistu lehdessä Vapaat Toimitilat 3/2017)