Artikkelit

Espoon paraatipaikalla komeileva Leppävaara tarjoilee timanttiset puitteet tämän päivän yrityselämälle

Espoon paraatipaikalla komeileva Leppävaara tarjoilee timanttiset puitteet tämän päivän yrityselämälle

Leppävaara on Suomen merkittävimpiä yritys- ja teknologiakeskuksia, joka vetää puoleensa niin startupeja kuin nimekkäitä yrityksiäkin. Alueen vetovoimaisuutta lisäävät tuleva Raide-Jokeri, vehreän eloisa luonto sekä vilkas vapaa-ajan elämä. Yhä useammat toimijat valitsevatkin Leppävaaran osoitteekseen. Eikä ihme - Lepuskista löytyy ihan kaikkea.

Elämyksiä, ihmisvilinää, pilviä hipovia tornitaloja ja hiljaisia metsäpolkuja. Espoon suurin keskus Leppävaara on kiehtova sekoitus modernia vilskettä ja luonnon rauhaa. Leppävaaran bisneskeskittymä on poikkeuksellisen runsas, ja alueelle nousee lähitulevaisuudessa roppakaupalla lisää nykyaikaisia asuinrakennuksia ja toimistokomplekseja.

Tänä päivänä Leppävaara on kauniisti säilyneen luonnon reunustama eläväinen yhteisö, jossa asuu kokonaisuudessaan noin 70 000 ihmistä. Leppävaarassa sijaitsee yli 30 000 työpaikkaa ja se on Suomen isoin vähittäiskaupan ja ICT-alan keskittymä. Alue myös kasvaa vauhdilla ja esimerkiksi Perkkaan alueelle rakenteilla oleva Vermonniitty tuo pian tuhansittain uusia asukkaita, työntekijöitä ja yrityksiä nauttimaan paikallisesta ilmapiiristä ja elämänmenosta.

”Leppävaaran kasvuvauhti on todella suurta ja kehityksen myötä alueen vetovoiman ennustetaan vain kasvavan. Leppävaarasta onkin muodostumassa yksi pääkaupunkiseudun kiinnostavimmista liike-elämän ja vapaa-ajan kohteista”, kertoo kiinteistöomistaja Antiloopin Asset Manager Tiina Tuomi-Lahtinen.

Omalla autolla, julkisilla tai pyöräillen? Leppävaaraan pääsee sujuvasti joka suunnasta

Leppävaaraa parempaa sijaintia toimitiloille saa hakea. Se on yksi pääkaupunkiseudun vilkkaimmista liikenteen solmukohdista, josta on vain vartin ajomatka Helsingin keskustaan. Kehä I kuljettaa nopeasti Turunväylälle, Länsiväylälle, Tampereen moottoritielle ja oikeastaan mihin tahansa.

Rantarata vie junalla keskustaan vartissa, ja kaukomatkailijoita hellitään suoralla kaukojunayhteydellä Turkuun. Bussiyhteydetkin ovat kattavia: PK-seudun vilkkaimmin liikennöity, Itäkeskuksesta Westendiin kulkeva 550 suhaa Leppävaaran ohitse parhaimmillaan viiden minuutin välein.

Hyväkuntoiset pyörätiet keräävät kiitosta työmatkapyöräilijöiltä, ja radan vartta pääsee hetkessä Helsingin keskustaan saakka. Espoon ja Helsingin yhteinen kaupunkipyöräverkosto mahdollistaa kattavat kulkuyhteydet myös niille, joilta ei löydy polkupyörää omasta takaa.

Yhteydet paranevat entisestään, kun kauan odotettu Raide-Jokerin pikaraitiolinja alkaa liikennöidä vuonna 2024. Kantakaupungille ominaiset ”spårat” kuljettavat siis jo lähitulevaisuudessa työ- ja vapaa-ajan matkustajia Leppävaarasta niin itäsuuntaan kuin Otaniemen kautta Keilaniemeenkin.

Kulttuurielämykset ja monipuoliset vapaa-ajan kokemukset rikastuttavat arkea

Leppävaara on muutakin kuin asuin- ja toimistokeskus. Se on kuin elämää sykkivä kaupunki, josta löytyy kaikki urbaanin kaupunkielämän herkut.

Työpäivän jälkeen on mukava siirtyä työporukalla ulos syömään tai kilistelemään after workin kunniaksi. Kulttuurinnälkäiset taas kipaisevat taidenäyttelyyn, konserttiin tai vaikka kirjaston rauhaan, onhan Leppävaara Espoon tärkeimpiä kulttuurikeskuksia Tapiolan lisäksi. Gallen-Kallelan jylhä ateljeelinna Tarvaspää kutsuu esimerkiksi nauttimaan taiteesta ja kahvilaherkuista meren äärellä Ruukinrannan alueella.

Kävijämääriltään Suomen suurimmassa kauppakeskuksessa Sellossa sijaitsee iso kulttuuri- ja vapaa-ajankeskus elokuvateattereineen ja keilaratoineen. Sen yhteydessä toimiva Sellosali puolestaan toimii musiikin ja esittävien taiteiden keskuksena. Sellosta löytyy tietysti myös kiehtovia putiikkeja, erikoisliikkeitä ja tekemistä ihan joka makuun. Sellon K-Citymarket tunnetaan yhtenä Suomen parhaimpana ruokakauppana, josta vaativakin kotikokki löytää kaiken tarvitsemansa paikallisista herkuista huippuharvinaiseen japanilaisen Wagyu-härän lihaan.

Kulinaristit voivat nautiskella myös Leppävaaran monista tunnelmallisista kahviloista ja ravintoloista. Alue houkuttelee jopa Helsingin keskustalle tyypillisiä kovatasoisia ravintoloita. Vuonna 2021 avattu Villa Lilla esimerkiksi tarjoaa lounaskävijöille ja illallistajille ruokaelämyksiä ihastuttavassa, punamultaisessa kartanomiljöössä.

Leppävaara on kuin tehty aktiiviseen elämäntyyliin

Lepuski on tunnettu ulkoliikkujan paratiisina, josta löytyy kilometrikaupalla ulkoilumaastoja ja pururatoja. Talvella nämä metsän siimeksessä kumpuilevat maisemat muuttuvat kokeneetkin hiihtäjät haastaviksi laduiksi.

Merikin pilkahtelee ihan kulman takana. Virkeimmät aloittavat työpäivänsä aamu-uinnilla Laajalahden luonnonsuojelualueen uimarannalla, jossa voi myös avantouida. Leppävaaran naapurissa Talissa pääsee happihyppelemään ja haastamaan itsensä suositulla frisbeegolfradalla. Täältä löytyy myös Suomen tunnetuin ravirata Vermo, jonka keskiviikkoravit tarjoavat jännitystä ja yhdessäoloa työ- ja kaveriporukoille.

Leppävaaran uimahallin 50 metrin radat palvelevat kuntouimareita ja vesijuoksijoita, ja viereisessä maauimalassa voi kylpeä myös kesäpäivien auringonsäteissä. Golf-harrastajia puolestaan hemmotellaan monipuolisella harjoittelukeskuksella ja rangella vain 300 metrin päässä Sellon juna-asemasta.

Alueelta löytyy lisäksi jäähalli, kuntosaleja, huippusuosittuja padel-kenttiä ja jopa tiimipäi­viin soveltuva seikkailupuisto köysiratoineen. Leppävaaraan on myös valmistumassa jättimäinen urheilu- ja monitoimihalli, jonne tulee muun muassa yleisurheilukenttä ja sisäjuoksurata. Liikuntamahdollisuudet ovat siis toden totta rajattomat!

Stella Business Park - työelämän keidas Leppävaarassa

Leppävaaran kukoistava bisneselämä ja vapaa-ajan houkutukset vetävät yrityksiä alueelle kiihtyvällä tahdilla. Kehä I:n kupeessa sijaitseva Stella Business Park tarjoaa kaikenkokoisille tulijoille viihtyisää toimitilaa erinomaisella sijainnilla.

Stellan yrityspuiston modernit ja laadukkaat tilat sekä kattavat palvelut takaavat sen, että työarki soljuu aina tehokkaasti ja innostavassa ilmapiirissä. Töiden jälkeen Stellasta on helppo jatkaa matkaa johonkin Leppävaaran monesta menokohteesta – tai ihan vaan oman kodin rauhaan.

Antilooppi Management Oy


Leppävaaran helmet - 5 elämysvinkkiä ennen tai jälkeen työpäivän

• Liikunnan riemua urheilupuistossa. Tennistä työkaverin kanssa? Juoksulenkki tai reipas kävely luonnon helmassa? Vaiko sittenkin uimahallikäynti? Leppävaaran urheilupuistossa voit aloittaa aamusi energisesti, tai siirtyä vapaa-ajan moodiin suosikkilajisi parissa työpäivän jälkeen.
• Fine diningia kartanomiljöössä. Pohjois-Leppävaarassa sijaitsevassa Villa Lillassa voi nauttia viineistä ja sesongin mukaisista ruokaelämyksistä. Vinkki: Lauantaisin ravintolassa pöytiintarjoillaan myös brunssia.
• Unohtumaton leffaelämys Sellossa. Nappaa ystävä, työkaveri tai vaikka koko tiimi mukaan ja tempautukaa elokuvien maailmaan. Kysymys vain kuuluu, valitsetteko erikoisistuimin varustellun VIP-salin vaiko kristallinkirkkaan 4K-tekniikkaa toistavan näytöksen?
• Luontoretki ja pullakahvit jugendhuvilassa. Laajalahdessa sijaitseva luontotalo Villa Elfvik esittelee kaupunkilaisille Espoon monimuotoista luontoa ja tarjoaa myös ihania herkutteluhetkiä omassa kahvilassaan.
• Hengähdyshetki barokkiajan puutarhassa. Albergan Kartanon 1700-luvulta peräisin oleva barokkipuutarha kunnostettiin muutama vuosi sitten uuteen loistoon. Tässä yhdessä Suomen vanhimmista puutarhoista voi ihailla uudempien istutusten lisäksi myös alkuperäisen puutarhan ikivanhaa kasvillisuutta ja kivimuurirakenteita.


(Julkaistu lehdessä Toimitilat.fi 4E/2022)