Aluekatsaukset

Hyvinkää – hyvästä ylpeä

Uusimaa - 01.10.2018

Hyvinkäällä menee lujaa

Hyvinkään logistinen sijainti pääkaupungin läheisyydessä maamme pääväylien varrella, ja noin puolen tunnin päässä yhdestä maailman parhaista lentokentistä, luo menestymisen mahdollisuuksia. Mutta koska pelkkä sijainti ei koskaan riitä, on Hyvinkäällä tartuttu toimeen. Kaupunkikeskustan määrätietoinen kehittäminen käynnistyi muutama vuosi sitten ja jatkuu edelleen. Muutoksen lähtölaukauksia olivat uuden kauppakeskuksen rakentaminen ja samassa yhteydessä kaupungintalon muuttaminen vanhalle villatehtaalle. Kauppakeskus Willan valmistuminen aivan kaupungin ydinkeskustaan ei ollut kuolinisku kivijalkakaupoille, päinvastoin: elävässä ja vilkkaassa keskustassa riittää asiakkaita. Hyvinkää menestyi kaupunkikeskustojen elävyysmittauksessa jälleen erinomaisesti ja kaupalliset palvelut vetävät asiakkaita myös naapurikunnista ja lähialueilta. Hangonsillan uusi kaupunginosa rakentuu tiivistäen kaupunkirakennetta ja osaltaan tuo lisää palveluiden käyttäjiä keskustaan. Valmistuessaan Hangonsillassa asuu noin pari tuhatta hyvinkääläistä. Parhaillaan on käytössä osallistavalla 3D-mallilla toteutettu keskustan kehittämisen hanke. Kaupunkilaiset ja asiasta kiinnostuneet voivat tutustua, keskustella ja jopa itse osallistua keskustan suunnitteluun. 3D karttapohjalle voi jokainen suunnitella haluamiaan rakennuksia ja lisätä ne kartalle muiden kommentoitavaksi. Toimintamalli on aivan uusi ja se on kehitetty osana kaupungin digitalisaatio -kärkihanketta.

Omakotitalorakentajille on laadukasta tonttitarjontaa, joten asumisen vaihtoehtoja riittää. Niin kunnalliset kuin yksityiset peruspalvelut ovat Hyvinkäällä laadukkaat, perusopetusta on tarjolla myös englanniksi ja ruotsiksi. Hyvinkäällä kohtaavat pikkukaupungin edut ja metropolin hyödyt.

Yritystontteja, yrityksiä, elinvoimaa

Antinsaaren yritysalue sijaitsee logistisesti erinomaisella paikalla vain parin minuutin ajomatkan päässä moottoritieltä kaupungin keskustan kupeessa. Alueen tontit sopivat erinomaisesti tuotannolliseen toimintaan. Antinsaaren alueen lisäksi Hyvinkäällä on tarjolla erikokoisia yritystontteja ja toimitiloja yritysten tarpeisiin. VR:n tyhjenevältä konepaja-alueelta Sahanmäen yritysalueella on avautumassa mahdollisuuksia erityisesti paljon tilaa vaativille tuotannollisille yrityksille.

Hyvinkään Sveitsin alue on maankuulu. Alueella on viime aikoina toteutettu mittavia investointeja: hotellikiinteistö on uudistettu ja se on täydessä käytössä niin matkailijoille kuin yritysasiakkaille yöpymiseen tai vaikka kokous- ja seminaarikäyttöön. Sveitsin alueella on majoitusmahdollisuuksien lisäksi paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Hyvinkään elinkeinorakenne on monipuolinen ja työpaikkaomavaraisuus noin 95 %. Tunnetuimpia hyvinkääläisiä yrityksiä ovat Kone sekä Konecranes. Erikokoisia toimivia yrityksiä yritysystävällisessä ja yritysaktiivisessa kaupungissa on kaikkiaan noin 2600.

Hyvinkää on myös tapahtumakaupunki

Kuluneen vuoden aikana Hyvinkäällä on järjestetty useita valtakunnallisestikin merkittäviä tapahtumia. Viime kesänä ensimmäistä kertaa Hyvinkään lentokentällä järjestetty Rockfest saavutti hyvän kävijämäärän ja toista kertaa järjestetty Red Carpet -elokuvafestivaali on löytänyt paikkansa suomalaisen elokuvan vuoden tapahtumakalenterissa. Hyvinkääsalin konsertti- ja tapahtumatarjonta, kansainväliset suurmarkkinat ja muut markkinatapahtumat, monipuolinen urheilutarjonta, liikuntamahdollisuudet, lukuisat yhdistysten ja muiden toimijoiden järjestämät tapahtumat parantavat osaltaan kaupungin imagoa sekä lisäävät kaupungin vetovoimaa.

Jyrki Käki
Elinkeinopäällikkö
Hyvinkään kaupunki