Aluekatsaukset

Seinäjoella rakenteilla ja suunnitteilla useita asuinrakennushankkeita

Etelä-Pohjanmaa - 26.04.2021

Seinäjoen keskustaan ja sen lähiympäristöön on suunnitteilla ja rakenteilla useita asuinrakennushankkeita. Kesällä käynnistyi Seinäjoen korkeimman asuinkerrostalon Seinäjoen Sofiantornin ja uuden Biorex-elokuvateatterin rakentaminen Kauppakatu 6:een. Syksyllä purettiin Lehtisen talo, jonka tilalle on hahmoteltu seitsemää asuinkerrostaloa.

Suurimmat liiketilamarkkinan muutokset ajoittuivat vuodelle 2019, kun Seinäjoelle avattiin Suomen kolmas Ideapark. Citymarketin siirryttyä vanhoista tiloistaan Ideaparkkiin Seinäjoen koulutusyhtymä Sedu muutti Keskolta tyhjentyneisiin tiloihin.

Kesko on suunnitellut K-Marketin rakentamista entisen Citymarketin kylkeen. Kesällä Hankkija julkisti rakentavansa uuden myymälän Päivölään ja keskittävänsä kaikki alueen toiminnot. Myymälän arvioidaan valmistuvan keväällä 2021.

Syksyn 2020 aikana Atria teki päätöksen Seinäjoen Nurmon tuotantolaitoksen yhteyteen rakennettavasta uudesta, investointiarvoltaan noin 155 miljoonan euron siipikarjatehtaasta, jonka arvioidaan valmistuvan kokonaisuudessaan vuonna 2024. Valmistuttuaan se kasvattaa Atrian Suomen siipikarjatuotantoa noin 40 prosenttia. Investoinnin merkittävyyttä kuvastaa se, että samalla uusitaan Atrian Nurmontien liittymä, jonka rakennustyöt on jo käynnistetty.

Lauri Ruokonen
Catella Property Oy