Takaisin

Vuokrataan liiketilat - Helsinki

Aleksanterinkatu 22, Keskusta, 00170 Helsinki 10600248

Aleksanterinkadun ja Sofiankadun kulmassa sijaitseva liiketila etsii toimijaa Torikortteleiden paraatipaikalle!

Osoite
Aleksanterinkatu 22, 00170 Helsinki
Tilatyyppi
Liiketilaa
47,5 m2
Kiinteistö
Torikortteleiden paraatipaikalla, Sofiankadun ja Aleksanterinkadun kulmassa sijaitsevassa liiketilassa on kaksi huonetta ja neliöitä kaikkiaan 48,5. Remontista keväällä 2018 valmistuneeseen tilaan on kaksi sisäänkäyntiä: Toinen vilkkaalla Aleksanterinkadulla, upeana avautuvalle Senaatintorille päin, toinen historiaa ja vanhan kaupungin idylliä henkivällä Sofiankadulla. Kauniit kuusiruutuiset ikkunat antavat molempiin suuntiin.

Liiketila ei sovellu kahvila-, ravintola- tai kampaamotilaksi.

Tilassa toimi 2019 kesän suomalainen uima-asumerkki Halla Halla , joka valmistaa tuotteensa merestä kerätystä muoviroskasta Tilassa on aiemmin toiminut Archetype Helsinki Store, TRE:n kesäkauppa, kirja- ja sisustuspuoti Books&Stuff ja Coston pop up.

Sijainti
Kauppakatuna tunnettu Aleksanterinkatu reunustaa Torikortteleita ja tuomiokirkkoa. Näkymät ovat kuin eurooppalaisesta suurkaupungista ikään. Sofiankatu kuuluu kaupungin vanhimpiin katuihin. Nupulakivinen kävelykatu aukeaa suoraan Senaatintorille ja tuomiokirkolle, toisessa päässä Havis Amandan aukiolle, ja se on yksi koko Helsingin kuvatuimpia näkymiä. Idyllinen miljöö, kiinnostava historia, kaunis kivijalka, lukuisat sisäpihat ja näyttävä arkkitehtuuri tekevät Torikortteleiden alueesta persoonallisen Helsingin kohtaamispaikan.

Sofiankadun puolella naapurissa sijaitsee yli 115-vuotias hattuliike E. R. Wahlman. Aleksanterinkadun puolella naapurissa toimii ravintola Savotta. Kadun toisella puolella mm. Kino Engel ja supersuosittu napolilaispizzeria Via Tribunali.

Ympäristö
Myös koko Torikortteleiden ympäristö elää mielenkiintoista ja vauhdikasta muutoksen aikaa: Allas Sea Pool -merikylpylä laajeni, Kauppahalli on vastikään uusittu ja Kauppatorin uudistus seuraa sitä. Maailmanpyörä ja Kanavarannan uusi ravintolakeskittymä kuuluvat samaan merellisen Helsingin kokonaisuuteen.

Torikortteleiden välittömässä ympäristössä Kruununhaassa, Katajanokalla, Kaartinkaupungissa, Kluuvissa ja Suomenlinnassa on kaikkiaan 14 400 asukasta ja 37 000 työpaikkaa (Helsingin tilastollinen vuosikirja 2018).

Torikortteleihin johtavat kauppakatuna tunnettu Aleksanterinkatu, viherbulevardi Esplanadi, ja rantaliikenne kaukaa idästä saakka. Senaatintorille, Kauppatorille ja sieltä lähtevälle Suomenlinnan lautalle suuntaavat lähes kaikki Helsingissä matkailevat.

Koko Torikortteleiden ympäristö elää mielenkiintoista ja vauhdikasta muutoksen aikaa: Allas Sea Pool -merikylpylä, Kauppahalli ja Kauppatorin uudistus seuraa sitä. Maailmanpyörä ja Kanavarannan uusi ravintolakeskittymä kuuluvat samaan merellisen Helsingin kokonaisuuteen.

Alue lukuina (per vuosi)
• Suomenlinnassa 1 052 000 kävijää (2016)
• Tuomiokirkko - yli 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Uspenskin katedraali - yli 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Katajanokan kautta matkusti 2,8 milj. matkustajaa (2011)
• Eteläsatama 2,0milj. matkustajaa (2011)
• Uusi Helsingin kaupunginmuseo 362 631 kävijää (2017)
Kulkuyhteydet
• Raitiovaunut 2, 3, 4, 5, 7 kulkevat vierestä ja läpi Torikortteleiden
• Kaisaniemen metroaseman lähin uloskäynti 300 metrin päässä
• Lauttalinjat Suomenlinnaan
• Hop-on-hop-off-bussit pysähtyvät viereen
• Lähin parkkihalli P-Kluuvi, P-Tähtitorninmäki ja P-Kasarmintori myös lähellä
• Kaupunkifillariparkki vieressä
Vuokralaisia
Torikortteleissa on tällä hetkellä 19 ravintolaa ja kahvilaa, pieniä putiikkeja, kaupunginmuseo, radiokanava, art house -elokuvateatteri, oma panimo, kultasepänliike, yli 100-vuotias hattuliike, salakapakka – ja vaikka mitä muuta!
Muuta
Liiketila ei sovellu kahvila-, ravintola- tai kampaamotilaksi.

The 47,5 square meter shop located in the corner of Aleksanterinkatu and Sofiankatu. The shop space consists of two rooms and has two separate entrances. To the north the doors open towards the Helsinki cathedral offering a one of a kind location. The other entrance to the shop is on Sofiankatu which is a pedestrian street. The Torikorttelit district has been ongoing a revitalisation project for the past 10-years which has opened doors and courtyards to new users in the historical centre of Helsinki.

The shop is not suitable for use as a café, a restaurant or as a hair salon.
Vapautuu
01.01.2021
Rakennusvuosi
1770
Saneerausvuosi
2018

Katutasossa

Näkyvällä paikalla

i
Pyydä lisätietoa

Kohteesta Aleksanterinkatu 22, Helsinki

m
Yhteystiedot

Torikorttelit

Eija Malin

 http://www.torikorttelit.fi
a
 

Muuttavan yrityksen palvelut

Valomainonta

FocusNeo on valomainosten ja visuaalisen kommunikaation kokonaistoimittaja Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.

BtoB mainonta

Business to Business boksi

Kaikki yritysmuuttoon

Lukitus ja turvasuojaus

Lukkokeskus on täyden palvelun lukkoliike Helsinki, Espoo, Vantaa